Shalosh: Onwards and Upwards

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Shalosh er en israelsk jazztrio, som altovervejende spiller sit eget materiale – et materiale, der må betegnes som moderne, ekspressiv triojazzmusik. Bag trioen står de tre talenter: pianisten Gadi Stern, bassisten David Michaeli og trommeslageren Matan Assayag. En konstellation, som med tilsyneladende lethed tager hånd om store (blandede) følelser og energiudladninger. Trioens musik er pågående, ofte overraskende, både rundet af en opdateret europæisk tone og en særegen, israelsk ditto. Bedst fungerer – for mig – de to smukt, repetitive numre, Children of the 90’s og The Impossible Love Story Of Jackie And Hanan, der uvilkårligt sender mine tanker i retningen af Esbjörn Svenssons Trio og i retningen af israelsk/amerikanske Avishai Cohen. Der er således i Shalosh’ musik en inspiratorisk spændvidde, der både rummer noget nordeuropæisk, amerikansk og israelsk. Noget konventionelt og noget fornyende. Mest corny er til versioneringen af Take That’s monsterpophit, Take On Me, og Richard Rodgers’ nummer, You’ll Never Walk Alone, som ofte høres fra lægterne på Liverpool Football Clubs stadion.

**** / ACT Music / 66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share