Paul Bley, Gary Peacock, Paul Motian: When Will the Blues Leave

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE I 1999 udgav denne jazztrio et legendarisk album, Not Two, Not One. Albummet banede vej for en omfattende turné, der blandt andet bragte trioen til Schweiz. Her, i Aula Magna de Trevano i Lugano, blev koncerten i marts samme år optaget. Men først nu – godt 20 år efter – udsender ECM altså live-optagelserne, som ellers både teknisk og kunstnerisk er bemærkelsesværdige. Det, med 20 års forsinkelse, at sidde og lytte til tre så store jazzmusikere er dybt fascinerende. Gribende faktisk. Både fordi de tres respektive kvaliteter står så tydeligt frem, og fordi deres indbyrdes sammenspil er så åbenlyst eminent. Uanset om de spiller Bleys eller Peacocks numre (dem er der flest af) – eller standards af Ornette Coleman (When Will The Blues Leave) eller George og Ira Gershwin (I Loves You, Porgy) – så drages man uvilkårligt ind i musikken, som var den magnetisk. Alt spilles med åbenlyst nærvær og troværdig tyngde. Alt spilles med dragende snilde, rutine og samtidig nysgerrighed – i den forstand, at der er meget improvisation bunder op på kompositionerne.

**** / ECM Records / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share