Fred Hersch & The WDR Big Band: Begin Again

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzpianist og -komponist, Fred Hersch (f. 1955), er indenfor sin egen generation en af de mest bemærkelsesværdigt sikre kunstnere på den internationale jazzscene. Alene derfor er der grund til at lytte, når der er nyt fra hans side. Og Begin Again er virkelig et lytteværdigt album med fine, robuste, originale kompositioner – alle af Fred Hersch – og lige så fine, gennemført solide arrangementer – alle af Vince Mendoza, som også dirigerer ensemblet: Fred Hersch og Westdeutscher Rundfunk Big Band. Musikken er indspillet på big bandets hjemmebane – i et studie i Køln – og solidt produceret af komponisten og arrangøren. Musikken udgør et organisk hele, hvor ingen af de mange instrumentalister hænger, men alle har afgørende funktioner, og hvor balancen mellem det storladne og energiske er fint afstemt med det inderlige og det nedtonede. Hvert eneste musikstykke rummer et drama, en næsten narrativ tråd, en stemning, tone og farve, der drager. I den forstand fremstår musikken som helstøbt, facetteret og forførende.

**** / Palmetto Records / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share