Rickie Lee Jones: Kicks

Please follow and like us:

  • 7
  • Share

MUSIKANMELDELSE Musikkens verden ændrer sig! Selv amerikanske Rickie Lee Jones udgiver nu på sit eget selskab. Men dét er i hendes tilfælde ikke ensbetydende med, at kvalitetsniveauet sænkes. Sangerindens nye album, Kicks, er således et af hendes bedste til dato, og det siger ikke så lidt! Kicks er et vitalt, energisk og poetisk album med uforfalsket, vokalbaseret country og rock. Da jeg var ung i 70’erne, hørte jeg selv den britiske superrockgruppe, Bad Company, og det er med den gruppes berømte, selvbetitlede nummer, Bad Company fra 1974, at Rickie Lee Jones åbner sit nye album – med fynd og klem, rutine og pondus. Herefter følger hendes sindssygt overbevisende versionering af Elton Johns og Bernie Taupins My Father’s Gun og siden bl.a. hendes ditto versionering af Steve Millers Quicksilver Girl. Og alt – hvert eneste nummer på Kicks – er kendetegnet ved Rickie Lee Jones’ hudløst troværdige og vildt magnetiske håndtering af materialet. Udtrykket er kantet, skramlet og ridset, men også stofligt, organisk og levende – en lise at lytte til, præget som det er, af levet liv, teknisk snilde og kunstnerisk overskud – kort sagt: rutine!

***** / The Other Side of Desire Records / 36 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 7
  • Share