Ceeys: Hiddensee

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den østtyske duo fra det gamle Østberlin, Ceeys – som består af brødrene Sebastian og Daniel Selke – hilser med Hiddensee nostalgisk på den nordøsttyske ferieø, Rügen, og det legendariske, Hotel Hiddensee, som frem til murens fald var østtyskernes badeparadis ved Østersøen og drengenes eldorado. Nok blev brødrene, som så mange andre østtyskere, umiddelbart bjergtaget af den frihed og rigdom, de i de følgende år selv så i Vesten, men ”hjemlandet”, ferielandet og Hiddensee trak. Derfor ser de også – med dette, deres fjerde fælles album – tilbage i tiden med nostalgi. Brødrene, som henholdsvis spiller cello og keys (plus effekter og synthesizer), har med albummet skabt et minimalistisk, næsten neoklassisk, elektrojazzet soundscape, der er dybt fascinerende, særegent og gribende. Nogle gange ledes lytterens tanker uvilkårligt hen imod nogle af de mere maskinelle udtryk, tysk musik i årtier har budt på. Andre gange ledes de hen imod den neoklassiske minimalisme, som har flere bare lidt flere år på bagen. Under alle omstændigheder er Ceeys’ musik speciel og så absolut lytteværdig – uanset om man er melankoliker eller et energibundt.

**** / Edel Kultur / 41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share