Jakob Dinesen: Keys & Strings

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Jakob Dinesens nye dobbelt-album, Keys & Strings, er mesterligt! Jazzmusikken med strygerne og Dinesens egen tenorsaxofon i spidsen er melodisk, næsten cinematisk. Den er romantisk, momentvist rundet af fransk visetradition, momentvist af den nordiske blåtone – i enkelte tilfælde af en fejende, amerikansk storladenhed. Under alle omstændigheder fremført med poetisk værdighed og ro, teknisk og kunstnerisk overskud. Første album, Keys, består af otte forunderligt smukke jazzballader spillet af en suveræn trio: Jakob Dinesen på sax, Carsten Dahl på klaver/slagtøj og Nikolaj Torp Larsen på keys/effekter. I to numre suppleres de tre af strygere. Andet album, Strings, består af otte næsten lige så forunderligt smukke kammerjazzballader fremført af strygere og af to skiftende jazzkvartetter: Jakob Dinesen på sax, Anders Christensen på kontrabas og enten Jakob Høyer eller Morten Ærø på trommer og Magnus Hjorth eller Heine Hansen på klaver. Musikken er for størstedelens vedkommende hjemmebrygget, under alle omstændigheder harmonisk, poetisk og smuk. Gribende! Det sidste nummer byder endda på en uventet stærk optræden ved Thailand Philharmonic Orchestra – et 90 mand stort orkester.

***** / Stunt Records / 86 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share