Gianluigi Trovesi & Gianni Coscia: La misteriosa musica della Regina Loana

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er to aldrende herrer, italienerne Gianluigi Trovesi (født 1944) og Gianni Coscia (født 1931), som her udsender nyt: et duoalbum, der skal ses (og høres) som en hyldest til sidstnævntes afdøde ven, den italienske forfatter, Umberto Eco (født 1932, død 2016). På henholdsvis piccolo- & altklarinet og harmonika spiller Trovesi og Coscia et miks af egne numre, standards og parafraser over klassiske musikstykker. Hvad det sidste angår er det stykker af Janacek, de to tager afsæt i. Hvad standards angår er det numre som Spencer Williams’ Basin Street Blues, Herman Hupfelds As Times Go og Glenn Millers Moonlight Serenade, de tager livtag med. Og konstant – på en rolig, afbalanceret, moden og velovervejet måde. Aldrig på en kedelig, forudsigelig måde. Men konstant med en nerve, et nærvær, en ren energi. Og dét gør, at man efter endt aflytning sidder tilbage, fyldt op af både vemod og livsappetit. En lille times intensitet, nostalgi og livsudfoldelse, og man er klar til at tage verden på sig. Klar til at tage Ecos bøger ned fra hylden igen.

**** / ECM Records / 51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share