Maluba Orchestra: Maluba Orchestra

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Nok er Maluba Orchestra som udgangspunkt en jazztrio – med Marilyn MAzur, Fredrik LUndin og Kasper BAi som henholdsvis percussionist, saxofonist og guitarist. Men på trioens debutalbum er besætning udvidet betragteligt – med Christina von Bülow, Pernille Bévort, Jesper Løvdal, Tomasz Dabrowski, Maj Berit Guassora, Mia Engsager, Annette Saxe, Makiko Hirabayashi, Klavs Hovman og Emil de Waal. Det er med andre ord et fyldigt udtryk, der med Maluba Orchestra bringes til torvs. Musikken er kompleks, mange facetteret og fyldig, ofte elektrisk, konstant balancerende mellem det melodiske og det avantgardistiske, for det meste bombastisk og brutal. Man fornemmer, at Mazur, Lundin og Bai er et godt match. At deres musikforståelse, kunstneriske præferencer og teknikker harmonerer, og at de deler interessen for det nye, uprøvede, originale. Sammen har de skrevet og arrangeret al materialet. Og dét med betydelig troværdighed og tyngde. Nummeret Night Travel – som er et af albummets blideste – falder bedst i min smag. Netop fordi det ikke er så bombastisk.

**** / Stunt Records / 65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share