Lafayette Gilchrist: Dark Matter

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzpianist og –komponist, Lafayette Gilchrist, bygger på sit nye live-soloalbum bro mellem jazzhistorien, improvisationsjazzen, hip hop’en, R&B’en og funkmusikken – og det med musik i den helt særlige go-go-stil, der siges at have sine rødder i Baltimore og Washington D.C. Gilchrist er tydeligt rundet af flere genrer og stilarter og åbenlyst interesseret i at blande disse på ny. Men vel at mærke med afsæt i go-go-stilen – der kendetegnes ved et næsten brutalt anslag i tangenterne, en absolut kantet profil og en egentlig energiudladning! Samtidig står det klart, at moderne, urbane Gilchrist har sine rødder plantet i jazzens ur-historie og bomuldsmarker i sydstaterne. Med et nummer som Spontaneous Combustions bliver man f.eks. ført tilbage til starten af forrige århundrede og til jazzens rødder i de amerikanske sydstater – den gang og det sted, hvor jazzen, bluesmusikken og R&B’en helt naturligt smeltede sammen i det, man i dag måske ville kalde roots-genren. Gilchrists musik er rå, udtryksfuld, næsten historiebærende. Insisterende.

**** / Lafayette Gilchrist Music / 67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share