Satoko Fujii & Ramon Lopez: Confluence

Please follow and like us:

  • 7
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den japanske jazzpianist og –avantgardist, Satoko Fujii, og den spanske jazztrommeslager, Ramon Lopez, har kendt hinanden igennem mange år og også spillet med hinanden i en trio. Men da muligheden opstod, at de to (alene) kunne indspille i et studiet i New York, skete der noget magisk. De havde ikke antydningen af en node med sig, kun deres respektive erfaringer fra årtier i musikkens tjeneste. Og dermed satte de sig til rette og improviserede. Først i et helt stilfærdigt, næsten adstadigt tempo, snart med en voldsomhed, som var de blevet ét med et tordenvejr. Meget kendetegnende for Fujiis improvisationer opstod der lyde og musik af meget varieret karakter og kraft, men meget kendetegnende for hendes virke i øvrigt, viste det sig også, at hun i sin medsammensvorne havde fundet et uhyre godt match. I hvert fald opstod der en magi, som afspejles på albummet, Confluence. Albummet er blevet et af den meget produktive japaners bedste i nyere tid. Musikken er udfordrende – ikke for sarte sjæle, som måtte foretrække konventionel musik, men for nysgerrige og åbne sjæle, som finder glæde i netop det udfordrende og uventede, i det kammermusikalske såvel som det komplekst improviserede.

**** / Libra Records / 46 min.

Please follow and like us:

  • 7
  • Share