Mike Holober & The Gotham Jazz Orchestra: Hiding Out

Please follow and like us:

  • 7
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzpianist, -komponist og –arrangør, Mike Holober, har efter ti års pause – og et årti i undervisningens tjeneste – genoptaget sit samarbejde med all-star-big-bandet, The Gotham Jazz Orchestra. Ud af det genoptagede samarbejde er opstået et fascinerende dobbelt-album, Hiding Out. Faktisk består dobbeltalbummet af to store suiter – Flow og Hiding Out – plus det løse, og jeg vil umiddelbart tro, at det hele tillægges betydning, selv om den ene af suiterne løber med æren af at lægge navn til albummet. Fælles for det hele er i hvert fald, at det virker gennemarbejdet og solidt, som tænkt i én sammenhæng. Ikke bare er kompositionerne og arrangementerne solide fra start til slut – de når også rundt i alle big bandets kroge og afkroge – hvorfor materialet som helhed forløses med power og pondus af bandets 28 medlemmer. Holober er selv én af disse og altså både pianist og dirigent på sagen, foruden komponist og arrangør. Hans – og bandets udtryk – er ekspressivt, ofte voldsomt og i alle tilfælde narrativt, som er der en historie, der formidles af de 28 fortællere.

**** / ZOHO Music / 106 min.

Please follow and like us:

  • 7
  • Share