Søren Siegumfeldt String Swing: This is Meschiya Lake

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Meschiya Lake er en amerikansk sangerinde, der i den grad er rundet af New Orleans – byens sjæl, smerte og swingjazz. Søren Siegumfeldt er en dansk jazzsaxofonist, der fra sit nordiske helle i årevis har flirtet med swingjazzen (især den afart Django Reinhardt så at sige skabte). Men sammen er de to altså mere end summen af én plus én. Både i rollerne som fortolkere af mere støvede og snavsede numre som eksempelvis Nick Caves Up Jumped the Devil og Townes van Zandts Lungs og i rollerne som sangskrivere i egen ret. To af de mest brillante numre på det fælles albums swingjazzballader er de nævnte fortolkninger, men også egne numre som f.eks. Stormy Daniels og Elephants er eminente. Siegumfeldts formfuldendte stringens og Lakes virkelighedsnære vildskab er et perfekt match. Udtrykket er således både teknisk stærkt og kunstnerisk troværdigt. Og det fede er, at albummet vokser i styrke fra aflytning til aflytning. This is Meschiya Lake fremstår i den forstand gennemarbejdet, helstøbt og raffineret.

**** / Stunt Records / 42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share