Avishai Cohen & Yonathan Avishai: Playing the Room

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE De to israelske jazzmusikere, trompetisten Avishai Cohen og pianisten Yonathan Avishai, har siden deres spæde ungdom i Tel Aviv være musikalske venner. De har som voksne, professionelle musikere spillet med hinanden i en række forskellige konstellationer, men med Playing the Room debuterer de også som duo, og vel at mærke en virkelig fascinerende en af slagsen. Deres duoalbum åbner således med en original komposition af Avishai Cohen, herefter en af Yonathan Avishai – og så følger en række fortolkninger af standards som f.eks. John Coltranes Crescent, Duke Ellingtons Azaela og Abdullah Ibrahims Kofifi Blue, før det hele sluttes af med en versionering af Stevie Wonders Sir Duke og Sasha Argovs og Nathan Altermans vuggevise, Shir Eres. Vel er de tos udgangspunkt for et samarbejde godt – når jeg tænker på deres respektive karrierer og baggrunde – og alligevel må jeg sige, at jeg bliver imponeret, rørt og ramt af deres fælles stof. Der er en sanselig sarthed og lyrisk melankoli over deres musik. En sarthed og samtidig styrke. Det er dét, der gør aflytningen så frydefuld.

**** / ECM Records / 46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share