Baritone Madness: Baritone Madness

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE De tre canadiske barytonsaxofonister, Pat Belliveau, Keith O’Rourke og Gareth Bane, har en mission! De vil minde deres publikum om, hvor stærkt et instrument, barytonsaxofonen er. Derfor har de også slået sig sammen og turneret rundt i Nordamerika, bakket op af en trommeslager og bassist. På touren har de tre plus to spillet egne kompositioner og nye arrangementer over standards af blandt andre Gerry Mulligan, Pepper Adams og Hamiett Bluiett – stykker som alt i alt har haft det tilfælles, at de har holdt sig indenfor jazzpolitiets rammer, og på bedste vis har givet plads til barytonsaxofonens tonedybde. Nu har de så også begået et album – et selvbetitlet album hvorpå det hovedsageligt er egne kompositioner, der bringes til torvs, men som ikke desto mindre fremstår som behørigt respektfuldt overfor traditionen – alt imens instrumentet ”rehabiliteres”, om jeg så må sige, og musikken revitaliseres. Musikken fremstår som frisk fra fad, men også som velovervejet, skabt på baggrund af stor rutine, teknisk overskud og kunstnerisk pondus.

**** / Chronograph Records / 58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share