Marc Bernstein: Everybody Comes From Somewhere

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Der er ingen tvivl om, at dette album er en hjertesag for den herboende, jødisk/amerikanske jazzkomponist og -saxofonist, Marc Bernstein. Han er selv født i USA, men hans forfædre var europæiske jøder, der flygtede fra Ukraine, og deres længsel efter og kærlighed til det tabte – fortællingerne om forfølgelsen, frygten og flugten til USA blev en væsentlig del af Bernsteins slægtshistorie. Siden han selv flyttede til Europa, har han under koncerter i Polen og Ukraine oplevet, at publikum reagerede på elementer i hans musik. Oplevet, at den vækker følelser, der giver publikum mindelser om deres egne slægtshistorier. Derfor har han med Everybody Comes From Somewhere mere målrettet forsøgt at kombinere slægtshistorien og musikken. Og det er ganske givet dét, der gør, at musikken på albummet fremstår så autentisk, nødvendig og smertelig. Musikken er moderne jazz med skyggefulde klangbilleder, der både sender tankerne tilbage i tiden og i retningen af Østeuropa. Bernstein lykkes i den grad – på smuk og meget stringent vis – med at fjerne kulturelle barrierer, bygge bro og skabe sensitiv skønhed. Albummet aftvinger den største respekt!

***** / Marc Music / 40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share