Rued Langgaard: Symphonies 2 & 6

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er en mesterlig udgivelse, Dacapo sidste år sendte på gaden. En udgivelse, der nu helt fortjent er blevet tildelt den prestigiøse Gramophone Classical Music Awards som ”åretsorkester-udgivelse” (2019). At udgivelsen har vakt opmærksomhed internationalt skyldes ganske givet, at den danske komponist og ”enfant terrible” Rued Langgaards symfonier nr. 2 og 6 er blevet indspillet af selveste Wiener Filharmonikerne,dirigeret af finskeSakari Oramo. Men også at indspilningen er blevet så eminent produceret af Preben Iwan, Mats Engström og østrigske ORF. Når jeg hører Langgards to symfonier håndteret af dette orkester, denne dirigent og disse producere, under jeg mig over, at Rued Langgaard ikke opnåede anerkendelse i Danmark i sin egen levetid! Dén anerkendelse opnåede han dog i både Tyskland og Østrig – derfor giver det også god mening, at det netop er Østrigs nationalorkester, der bringer komponisten og hans værker frem i lyset. Hans to symfonier formidles med et virkelig bemærkelsesværdigt blik for både deres romantiske og dramatiske islæt.

****** / Dacapo Records / 71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share