Champion Jack Dupree: Champion Jack Dupree

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE William Thomas Dupree eller Piano Buggy Man eller Champion Jack Dupree (kært barn har mange navne) blev født i New Orleans i 1909 (og døde i Hannover i 1992). Hans barndom var omtumlet og barsk, men han lærte sig at spille klaver, og klaverbokser blev han – med afsæt i sin hjemby og den erfarede blues, der udgik derfra. Hans stil blev rå, uraffineret og aldeles lige på! Materialet på danske Storyvilles 3-dobbelte CD-opsamling med tilhørende DVD er for størstedelens vedkommende indspillet i årene fra 1959 til 1962. Enkelte i år 1979. For historien er den, at Dupree næsten hver gang, han optrådte i Danmark (og det gjorde han ofte), indspillede materiale for Storyville. På første CD i den nye boks hører man Dupree som solopianist og sanger (1959-1962), på anden CD Dupree i samspil med blandt andre Papa Bue’s Viking Jazz Band og Fessor’s Big City Band (1960-1962 og 1979) og på tredje CD Dupree i en duo med guitaristen Stuff Lange og i en trio med bassisten Mogens Seidelin og trommeslageren Ib Lindschouw (i begge tilfælde 1960-1962). Musikken kan uanset set-up beskrives som hudløs, ægte og upoleret. Det er bluesmusik med et naturligt iboende element af shuffle, buggy og swing. Og jeg må tilstå Storyville den ære, at selskabet her vitterligt har fat i noget særligt – en klaverbaseret pendant til B.B. King, om jeg må være så frejdig. Tag et nummer som Drivin’ Me Mad – det er svedigt, sørgeligt og smerteligt! Stærkt! Og er lyden ikke nok – kan man jo kigge på DVD’en og optagelserne fra bl.a. Rådhuskroen i København.

**** / Storyville Records / 205 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share