Kira Martini: Warm Valley

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Sangerinden, Kira Martini, har i løbet af det sidste årti markeret sig som en uomgængelig karakter på den danske jazzscene. Hun har markeret sig som en magnetisk vokalist og en blændende fortolker, der evner at mikse genrer. Det er helt og holdent i rollen som fortolker, hun optræder på sit nye album, Warm Valley – et album som efterlader lytteren varm om hjertet. Der er således noget på én gang rutineret og nysgerrigt, nuanceret og fokuseret, ægte og næsten stofligt nærværende over hendes fortolkning af standards som Duke Ellingtons Warm Valley, Cole Porters I Love Paris, Abel Ferreiras Constantemente, NHØP’s og Lisa Freemans Those Who Were og Bob Dylans Don’t Think Twice, It’s All Right. Martini synger alle sangene med intensitet og sans for deres iboende fortællinger. Og godt understøttes hun af orkesteret – Ole Fessor Lindgren, Elith Nulle Nykjær, Peter Marott, Mads Søndergaard, Morten Ærø og Joel Illerhag. Særlig formfuldendt står i sammenspillet den jazzede udgave af Bob Dylans mesterværk. Martini er heri (og i øvrigt i NHØP’s og Freemans sang) indlevet, lun, nærværende, elskelig. Hun giver sig tid, er forbundet til jorden og i kontakt med himlen.

**** / Storyville Records / 49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share