Dan McCarthy: City Abstract

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Jeg vil næsten vædde på, at canadiske Dan McCarthys forbillede er amerikanske Gary Burton. Ikke bare betjener de to sig af samme instrument, vibrafonen. De to spiller også indenfor samme genre, den moderne jazz. Dan McCarthy har endda dedikeret et af numrene på sit nye album til Gary Burton. Det er nummeret, Desert Roads. Tre af numrene på City Abstract er skrevet af andre end kapelmesteren selv – de tre er skrevet af henholdsvis Pat Metheny, Keith Jarrett og Carla Bley, og især Pat Methenys nummer, Midwestern Nights Dream, klæder Dan McCarthys fint afstemte album – ikke bare som følge af kompositionens fascinerende karakter, men også som følge af Dan McCarthys gruppes forløsning – især Dan McCarthys sammenspil med guitaristen, Ted Quinlan. De to, men også bassisten Pat Collins og trommeslageren Ted Warren, forstår åbenlyst Pat Methenys univers, de respekterer det, og de fornyer det, sanseligt, sensitivt, smukt. Tilsvarende forvalter de Keith Jarretts og Carla Bleys materiale med klædelig respekt – uden at miste retning i eget udtryk.

**** / Origin Records / 53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share