Roberto Fonseca: Yesun

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den cubanske jazzpianist og -vokalist, Roberto Fonseca, har med Yesun begået et forrygende værk med latinjazz af sanseligt medrivende karakter. Man bliver formerligt suget ind i hans musik, hans rytmik, hans puls. Og det uanset om han alene spiller med sin gruppe eller lader gæster komme til ”orde” – gæster som Joe Lovano, Ibrahim Maalouf og Gema. Især sidstnævnte glimrer på albummets to bedste numre, La Llamada og Mambo Pa la Niña – numre, der som stærke magneter drager. Der er helt generelt en beundringsværdig sikkerhed i Roberto Fonsecas valg af stil, i hans tekniske formåen – både som komponist, kapelmester og pianist – og i hans kunstneriske udfoldelse og udtryk. Musikken emmer både af rutine og utrættelig glæde. Og dét er en kvalitet. At udøvernes nysgerrighed – trods erfaring – er intakt. Dét, og det at der umiskendeligt er et cubansk grundelement i musikken, der ellers bygger bro til andre traditioner, stilarter og genrer. Yesun er af samme grund helt forrygende.

***** / 3éme Bureau/Wagram Music / 55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share