Andrew Schiller Quintet: Sonoran

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Albummet, Sonoran, er den amerikanske jazzkomponist og –bassists hyldest til ørkenen i fødestaten, Arizona, og grænselandet, Mexico. Andrew Schiller, som i dag er en del af Brooklyns pulserende jazzscene, er født og vokset op i Phoenix, hovedbyen og –staden i Arizona. Men med sit debutalbum og dette andet album placerer han sig solidt blandt de mere eksperimenterende jazzmusikere i byen og staten, New York. Ikke desto mindre har den ubarmhjertige ørken, Sonoran, inspireret ham til at skrive musikken til albummet, Sonoran. Og dén musik balancerer mellem den minimalistiske, næsten cinematiske partiturmusik og den mere komplekse, avantgardistiske og krævende freejazz. Sonoran fremstår som et egentligt værk, men man kan ikke sige, at Schiller fedter for sit publikum. Slet ikke. Han forfølger tværtimod sit eget spor – ikke ud i hampen, men ud i det ubarmhjertige intet, den stegende hede blandt sandkorn, kaktusser og flyvende hekse. Her møder han sig selv på bas og sine sidemen: Ethan Helm på altsax, Tony Malaby på tenorsax, Hery Paz på basklarinet og Matt Honor på trommer – og dét i noget, der minder om en overlevelseskamp.

*** / Red Piano Records / 46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share