Jesper Koch: Dreamscapes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den danske komponist, Jesper Koch (f. 1969), har med værket / albummet, Dreamscapes, skabt endnu et fantasifuldt og mange facetteret univers. Albummets tre adskilte (men på en vis måde også sammenhængen) værker – Dreamscapes, Arcadia Lost og Lonesome – forløses alle formfuldendt af Odense Symfoniorkester, der dirigeres af Justin Brown. I fremtrædende soli høres Michaela Fukacová på cello, Eugen Tichindeleanu på violin og John Kruse på klarinet. Og igen-igen må man sige, at Jesper Koch blotlægger et univers, der fascinerer. Et univers, der på én gang er enkelt og komplekst, skiftende mellem det drømmende og det insisterende. Hist og pist aner man, at han har hentet inspiration i folkemusikken, men ellers er det rendyrket og raffineret, ny klassisk musik, Koch udsætter sit publikum for: musik med strygere som de bærende instrumenter. Generelt efterlader musikken det indtryk, at der hersker en stemning af melankoli og nostalgi (i det sidste tilfælde med erindringer om lykke). I den forstand spænder musikken over et bredt følelsesregister.

**** / Dacapo Records / 68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share