Richard Andersson & Immer Grün: What’s New?

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den dansk/færøsk/islandske jazzbassist og –komponist, Richard Andersson, har – siden han pladedebuterede i eget navn – optrådt med flere interessante konstellationer og udgivet flere interessante album. Og hans nye album, What’s New?, cementerer bare hans status. På albummet hører man Andersson, trommeslageren Kasper Tom og de tyske freejazzikoner – basklarinettisten Rudi Mahall og altsaxofonisten Henrik Walsdorff – i en rutineret, bevidst skramlet og uskøn og dog fascinerende omgang med etablerede standards som Tea For Two og Dam That Dream. Man fornemmer et godt etableret sammenspil, en oprigtig kærlighed til de gamle standards og en samtidig, ustyrlig trang til at spænde ben og se og høre, hvad der sker, når dele af konventionerne falder. Det er især dét, der gør det nye album interessant. At man er med på en opdager, selv om man er i kendt terræn. Og dét, at konstellationen er uden klaver og så markant markeret af de to blæsere, der nok holder sig på omdrejningshøjde med bassen og trommerne, men som ikke desto mindre farver musikken så skarpt op.

*** / Hobby Horse Records / 70 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share