Emil Hartmann: Chamber Music

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Emil Hartmann (1836-1898). Først var hans kammerværker glemt – eller i hvert fald overset (måske fordi han var søn af en af de helt store skikkelser i dansk musikliv, komponisten og organisten, J.P.E. Hartmann, og til og med blev overskygget af sin feterede svoger, Niels W. Gade) – men så blev de fundet frem og redigeret og nu indspillet – og smukt foreviget – af violinisten, Elisabeth Zeuthen Schneider og hendes ensemble, der i øvrigt består af violinisten Nicolas Dupont, bratschisten Tony Nys, cellisten Justus Grimm og pianisten Daniel Blumenthal. Kendetegnende for værkerne – en klaverkvintet i G-mol, to strygerkvartetter i henholdsvis A- og C-mol og en andante og allegro i A-mol (for violin og klaver) – er, at stykkerne er romantiske, lidt rastløse og samtidig ungdommeligt energiske. Man fornemmer, at Hartmann (som mange andre komponister i hans tid) fandt inspiration i Felix Mendelssohns og Robert Schumanns musik. I hvert fald er hans kammermusik ligefrem, smukt ciseleret og absolut lytteværdig – åbenlyst i ”slægt” med Mendelssohns og Schumanns. Derfor skal Schneider også have tak for sin vedholdenhed og den indsats, der har ført frem til indspilningen,  som vitterligt er en verdenspremiere.

**** / Dacapo Records / 76 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share