Laura Toxværd: Drapery

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Samme dag, som den avantgardistiske komponist og saxofonist, Laura Toxværd, udsender sin EP, Tidens strøm, udsender hun dette album, Drapery. De to udgivelser kan naturligvis aflyttes helt uafhængigt af hinanden, men som anmelder hæfter man sig ved, at de udkommer samtidigt, og ved, at de omtales i en fælles pressemeddelelse og udgives sammen med en såkaldt songbook med tekster og grafiske noter, der vedrører begge udgivelser. EP’en rummer avantgardistisk udfordrende og barnligt naive sange, frit skrevet efter Grundtvigs digt, Nyaarsmorgen, (og sunget af Maria Laurette Friis), medens albummet er et mere stilrent avantgardistisk, instrumentalt freejazzudspil. Som på EP’en søger Toxværd ikke på albummet det smukke. Tvært imod. Hun krøller alt og udfordrer konventioner. Selv kalder hun albummets miks af kompositioner og improvisationer for optagelser af de i sangbogen grafisk krids-kradsede ansatser til noder. Om hønen eller ægget kom først kan jeg ikke vurdere, men jeg kan umiddelbart forbinde de krøllede numre med de krøllede tegninger. Musikken er ikke introvert, men den er kompleks, vanskeligt tilgængelig og samtidig dybt fascinerende.

*** / ILK Music / 37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share