Marius Neset & London Sinfonietta: Viaduct

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den norske saxofonist og –komponist, Marius Neset, involverer med sit nye album, Viaduct, endnu engang sin stærke jazzkvintet (bestående af pianisten Ivo Neame, vibrafonisten & percussionisten Jim Hart, bassisten Petter Eldh og trommeslageren Anton Eger) og det klassiske ensemble, London Sinfonietta (19 musikere dirigeret af Geoffrey Paterson). Begge konstellationer har Neset før (ind)spillet med, og begge mødes med kapelmesteren på Viaduct, der må betegnes som et værk, skrevet som det er på bestilling til Kongsberg Jazz Festival i 2018. Genremæssigt balancerer værket mellem den improviserede jazz og den moderne, klassiske musik med ti satser (eller numre), der alle bærer titlen Viaduct efterfulgt af et nummer. De ti satser / numre udgør tilsammen en helhed præget af en rastløs, energisk søgen og en inderlig trang til at finde nye udtryk – samtidig med at fundamentet er klart identificerbart som enten innovativ improjazz eller moderne klassisk partiturmusik. Værket er mange facetteret, komplekst og sine steder (synes jeg) grænsende til ulideligt. I 8’ende sats / nummer er der f.eks. en passage, der unægtelig lyder som et væld af udrykningskøretøjer med sirener hørt igennem en variation af vandholdige filtre. Viaduct er et kaleidoskopisk, men også i enhver forstand udfordrende album.

**** / ACT Music / 65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share