Baun on Beatles: Live at the Village

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Pianisten og vokalisten, Søren Baun Jeppesen, fortæller i sine noter på denne CD’s omslag, at han i sjette klasse – som barn i 80’erne – oplevede en ”beatle-mania”. Børnene i hans klasse hørte megen musik og måtte til sidst vælge side: The Beatles eller Rolling Stones. Baun valgte Beatles. Og nu har hans årelange kærlighed til bandet fra Liverpool så udmøntet sig i et album, Live at the Village (hvor navnet, Village, refererer til, at der er tale om en live studie indspilning fra The Village Studio i Vanløse). Med sit orkester, Baun on Beatles (der desuden består af Andreas Møllerhøj, Ulrik Brohuus og Mads Ole Erhardsen), går Baun til opgaven med krum hals, idet han på sin egen, meget distinkte vis gør Lennon-, McCartney- og Harrison-klassikere som Eight Days a Week, Norwegian Wood og Here Comes the Sun til sine egne jazzballader. Selv foretrækker jeg meget klart The Beatles’ originale versioner, og alligevel aftvinges jeg respekt, fordi Baun så modigt bearbejder materialet. Netop det, at forlæggene genremæssigt stammer fra en anden skuffe, gør bearbejdningen beundringsværdig.

*** / Gateway Music / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share