Eric St-Laurent: Bliss Station

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Bliss Station er den canadiske jazzguitarist Eric St-Laurents 13. album i eget navn. Et flot og fyrrigt jazzalbum fra genrens absolut lyseste ende. Albummet rummer ikke melankolsk og mørk, endsige blå jazz, men netop lys og levende musik med klare melodilinjer og fine harmonier – om end der stadig er tale om jazzmusik med mange lag og nuancer. St-Laurent, der efter flere års ophold i Europa – hvorunder han har fået tæt kontakt til jazzmiljøerne både på kontinentet og i Skandinavien – har sammen med sine ”nye” venner – trompetisten og pianisten, Sebastian Studnitzky (tyskeren, som han mødte i København), bassisten, Jordan O’Connor og percussionisten, Michel Dequevedo – skabt et smukt album, der emmer af livslyst og –gnist. Musikken er pris- og lytteværdig, gennemført, stringent og kontrolleret, uden at være statisk. Det hele er optaget i Berlin og bærer både præg af det nordamerikanske afsæt, den europæiske påvirkning og den mexicanske percussionists afro-cubanske rytmik. Numre som Green og Less er sande nydelser at lytte til.

**** / Katzenmusik / 46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share