Toh-Kichi: Baikamo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Pianisten, Satoko Fujii, er en af Japans ypperste udøvere af avantgardejazz. Hun har indspillet og udsendt et hav af plader – som solist og med et hav af konstellationer. For år tilbage havde hun et samarbejde med en af Japans ypperste trommeslagere, Tatsuya Yoshida, og det er dét samarbejde, hun med Baikamo har genoptaget – med power og pondus. Duoens nye musik er i stort omfang improviseret, og så læner den sig muskulært op ad både garagerocken og den nutidige, klassiske musiks stressende abstraktion. Den er voldsom, sindsoprivende og brutal. Ikke egnet til afslappende aflytning og nydelse. Men insisterende og derfor krævende. Den er avantgardistisk fra start til slut og vidner om kunstnernes store autoritet udi dén metier. Både Fujii og Yoshida udviser mod. De er rutinerede og etablerede og dog åbne overfor nye muligheder, nye veje og nye udtryk. I den forstand er det at lytte til Baikamo som at være vidne til noget nøgent og elementært. Men altså også abstrakt.

*** / Libra Records / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share