University of Toronto Jazz Orchestra: Embargo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE University of Toronto Jazz Orchestra er pt. et af de bedste og mest innovative big bands i Nordamerika. Derfor er det heller ikke overraskende, at orkesterets nye album, Embargo, åbner med afdøde Rob McConnells fremragende arrangement over Duke Ellingtons standard, Take The A Train, mens resten af albummet består af materiale skrevet og arrangeret af studerende fra U of T Jazz Orchestra’s eget Faculty of Music. Det er heller ikke en overraskelse, at musikken – både hvad angår kvalitet og ambitionsniveau – holder niveau fra Ellington og frem. For dét gør den. Holder niveau. Med forrygende kompositioner, ditto arrangementer og diverse soli. Orkesteret dirigeres til perfektion af Gordon Foote, og de fjorten medvirkende, unge musikere gør vitterligt deres til at sikre, at orkesteret også i de kommende år vil fremstå som ekstraordinært. Embargo er et godt, gedigent og gennemført album – en fin opfølger til forrige album (med Norma Winstone og David Liebman). Musikken er raffineret, vidtfavnende og voluminøs på den fede måde.

**** / Eget selskab / 59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share