Never Weather: Blissonance

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Never Weather er en forholdsvis ny, amerikansk jazzkvintet, ledet af komponisten, vibrafonisten og trommeslageren, Dillon Vado. Den unge kapelmester ønskede at skabe en distinkt lyd sammen med nogle af The Bay Areas bedste improjazzmusikere, og derfor udvalgte han dem nøje. At dømme efter debutalbummet, Blissonance, lykkedes hans forehavende. Musikken på albummet vidner i hvert fald både om, at der her er tale om individuelt overskud, sensitivt sammenspil og kollektiv, kunstnerisk fornyelse. Kvintettens instrumentale jazzmusik taler på én gang til følelserne og intellektet og inkluderer på sjælden vis alle musikere i en noget nær ligeværdig position. Med sig har Dillon Vado trompetisten Josh Reed, altsaxofonisten Aaron Wolf, guitaristen Justin Rock og bassisten Tyler Harlow. Og alle evner de at lytte, afvente og byde ind. Deres fremførelse af musikken er afbalanceret, aldrig forceret, men konstant levende og vital, netop distinkt. Ikke leflende, men vanskeligt tilgængelig, kompleks og mange facetteret.

**** / Ridgeway Records / 55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share