Peter Rosendal & The Orchestra & Trio Mio: Trickster

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den danske jazzkomponist og –pianist, Peter Rosendal, har både en kærlighed til folkemusikken og til big band jazzen. Kærligheden til de to ret forskellige udtryk, som sædvanligvis kendetegner de to genrer, smelter da også naturligt sammen på hans nye plade med folkemusikgruppen, Trio Mio, og big bandet, The Orchestra. The Trickster er således en uortodoks og dog helt naturligt sammenhængende størrelse – et værk, der med titel, illustrationer og grafisk design helt åbenlyst forsøger at tvinge min aflæsning af musikken i en bestemt retning, hvor tid og sted, virkelighed og fantasi hæves over særskilt betydning. Jeg føler mig suget ind i en begavet og mange facetteret myriade af tidsubestemte rum, udtryk og historier, som hele tiden umiskendeligt emmer af begge genremæssige afsæt, og som i sammensmeltningen bliver noget nyt, anderledes og på én gang traditionelt og dybt originalt. Peter Rosendal mestrer den store fortælling – det at komponere, arrangere og samle de mange facetter. The Trickster er af samme grund et meget vellykket om end krævende album.

**** / Stunt Records / 43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share