Elliot Galvin: Live in Paris

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Elliot Galvin er en britisk jazzmusiker, primært pianist og komponist, med base i London. Han er kendt fra Elliot Galvin Trio og fra ensemblet, Dinosaur. Men på dette nye album, Live in Paris, er det som solist, vi hører ham. En solist, der frit improviserer og derigennem blotlægger egne temperamenter, impulser og idiosynkrasier. Man er ikke i tvivl om hans tekniske og kunstneriske formåen, men det generelle udtryk, man møder, er ikke desto mindre krævende – det er dramatisk, mørkt og introvert. Galvin har ikke søgt at please, ikke søgt at lette publikums adgang til aflæsning, ikke søgt det smukke, det melodiske, men som en anden krebs kastet sig ud i en skævvredet vandring hen over tangenterne. Der er ingen tvivl om, at han har kompositorisk styrke og kan arrangere sine musikalske ideer, anlægge en strategi og forfølge denne, men personligt finder jeg alligevel resultatet af hans improvisationer anstrengende. Jeg sidder helt ude på kanten af stolen, får ikke én gang trang til at læne mig tilbage og nyde, men afkræves konstant åbenhed og må konstant trække på min viljestyrke. Og dét forekommer mig irriterende. Uanset Galvins mange kvaliteter.

*** / Edition Records / 41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share