Ole Frimer Band: Faerd

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Ole Frimer Bands nye album, Faerd, er dets andet efter Blålys fra 2014. Faerd er et uforfalsket bluesalbum på dansk – som Blålys – og med guitar og vokal i de helt centrale positioner i lydbilledet – som på Blålys. Sangene kredser tematisk om det med at være på vej – konkret fysisk og i overført betydning med eftertanke, refleksion, erkendelse og selverkendelse. Vi kommer med Frimer til barndommens kvarter i Ålborg, med forfædre til 1800-tallets Nordamerika og møder genfærd på Galapagos m.m.m. Og så oplever vi genremæssigt både en meget rendyrket form for guitar- og vokalbaseret blues og bluesmusik med elementer af nordisk jazz – dét sidste gør vi bl.a. i et nummer som Ses vi?, hvorpå Jakob Buchanan mesterligt medvirker på flygelhorn. Ole Frimer Band består ellers – foruden guitaristen selv – af Niels Ole Thorning på tangenter, Jesper Bylling på bas og Claus Daugaard på trommer, og det står klart, at de fire er godt sammenspillede, at de vil samme vej og alle har en kærlighed til bluesmusikken. Alligevel holder deres sange og musik ikke niveau fra ende til anden. Enkelte numre er til UG, andre lidt for flade sager.

*** / LongLife Records / 36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share