The Beatophonics: Let’s Do This

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Danske The Beatophonics spiller en skramlet, direkte og old-fashioned form for beatmusik, der giver mindelser om musikken i 1960’ernes Merseyside. Det vil sige no-nonsense retro-rock båret af kælderkolde guitarer og vokaler.

For tre år siden udsendte de tre scenevante danskere – Søren Koch, Rasmus Schrøder og Flemming Koch – en nostalgisk liveplade, optaget på den matrikel i Køge hvor Club Liverpool House lå i 1960’erne. Nu følger de tre så op med studiepladen, Let’s Do This – orkesterets tredje udgivelse – (orkesteret pladedebuterede i 2015 med albummet, The Beatophonics) – og Let’s Do This er altså mere raffineret og gennemarbejdet, om end også den emmer af rå live-kvalitet.

Dogmet er stadig direkte og skramlet beat, men æstetisk har orkesteret også åbnet op for nye lyde og stemninger. ”Danmarks bedste beat-orkester” fortsætter med andre ord med et udspil, der både er tro overfor den oprindelige, konceptuelle idé og udbygger udtrykket.

Let’s Do This rummer 13 nye, originale skæringer, der alle (i et vist omfang) er blevet til i studiet. Albummets titel refererer således til processen og de valg, bandet traf under forberedelserne og indspilningen af musikken. Titlen refererer til det, at de tre musikere valgte at stille sig åbne overfor konceptuelt nye tiltag.

At de tre har udvist den åbenhed er for mig at se godt, for bedst fungerer på det nye album de numre, der byder på andre stemninger og tonesprog. Det er numre som ”Walkin’ Back to Loneliness”, ”By the Minute” og ”Little Girl”, der alle er fine, mere tidløse popballader. Andre numre – som f.eks. ”I Can do With Anybody Else”, ”What Became of You” og ”Hit Me Where my Heart is” er mere konventionelle og tro overfor den oprindelige, konceptuelle idé, men i mine øjne og ører altså også mere forudsigelige og uraffinerede – bevidst blinde overfor alle de mulige raffinementer, der siden 1960’rne er blevet tilgængelige. Netop de numre giver mig lyst til at høre The Beatles, The Searchers eller Gerry and the Pacemakers i stedet.

*** / Echophonic/Target Records / 49 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share