Carla Bley Trio: Life Goes On

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Pianisten Carla Bley har i 25 år haft denne trio – sammen med manden, bassisten Steve Swallow og vennen, saxofonisten Andy Sheppard. Så de tre kender hinanden indgående og har en åbenlyst klar, indbyrdes forståelse. Bley og Swallow lavede endda deres første fælles studieindspilning så langt tilbage som i 1961. For næsten 60 år siden! Er det ikke sindssygt? Jo, det er det. Mest af alt fordi man glemmer, at Bley er 81 år, Swallow 79 år. Man glemmer deres alder, fordi den helt åbenlyst ikke trykker – i deres musik. Vel fornemmer man en (sikkert aldersbetinget) ro og rutine i deres teknik og spillestil, men ikke en træthed, en svækkelse eller mæthed. Life Goes On er levende, vital. Et moderne jazzalbum, der emmer af innovativ kraft, originalitet og pondus. Stadig fornemmer man i Bleys tilgang til instrumentet en inspiration hentet hos Monk og Satie, men stadig må man også tage hatten af for sammenspillet med Swallows elegante bas og Sheppards længselsfulde sax. Sammen skaber de en på én gang enkel og kompleks form for jazz, en lagkage med flere intense smagsoplevelser.

**** / ECM Records / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share