Oded Tzur: Here be Dragons

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den israelsk fødte tenorsaxofonist, Oded Tzur, bor nok i USA, men han er – trods sin åbenlyse forståelse for jazzens væsen – forunderligt nok inspireret af indisk musik, nærmere bestemt: ragaerne. Og dét sætter sit eget, subtile præg på hans musik – i den forstand, at Tzur er en vidtfavnende og original musiker; ikke i den forstand, at man under aflytningen af Here be Dragons sidder og tænker ”Indien”! Men der er en næsten meditativ, repetitiv og vederkvægende ro over det spil, Tzur praktiserer på sin saxofon. Og åbnings-/titelnummeret er et godt eksempel. Nummeret er helt utrolig smukt, melodisk og lettere melankolsk. En fantastisk komposition, forløst umådelig flot af Tzur og hans israelsk/græsk/amerikanske besætning: Nitai Hershkovits på klaver, Petros Klampanis på bas og Jonathan Blake på trommer. Jeg beundrer – for at sige det lige ud –de fire musikere for deres evne til at skabe et kunstnerisk univers, som på én gang fremstår enkelt og mange facetteret. Here be Dragons er stilfærdigt, støvet, sanseligt. Noget af det bedste, jeg endnu i år har hørt.

***** / ECM Records / 40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share