Tommy Flanagan: Flanagans Shenanigans

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzpianist, Tommy Flanagan (1930-2001), blev igennem store dele af sin levetid set som en af verdens bedste akkompagnatører. Derfor blev han også brugt flittigt som sådan. Men han havde mange andre kvaliteter. Han var også en dygtig komponist, arrangør og kapelmester. Det vidner Storyville Records’ genudgivelse af Flanagans Shenanigans om. Flanagan modtog midt i 1990’erne den prestigiøse Jazzpar Pris, og albummet er DR’s fantastiske liveoptagelser fra den koncert, han gav i Falconer Centret i forbindelse med prisoverrækkelsen. Optagelserne / koncerten byder på tre konstellationer: 1) Tommy Flanagan Trio med Jesper Lundgaard på bas og Lewis Nash på trommer; 2) Tommy Flanagan Trio plus ti blæsere; og 3) Tommy Flanagan Trio plus Jesper Thilo på tenorsax. I alle tilfælde iørefaldende, overbevisende og stærke konstellationer, der spiller bebop- og hardbop-standards til UG. Tre af albummets ni numre er skrevet af Tommy Flanagan, andre af f.eks. Thad Jones, Quincy Jones og James Williams. I alle tilfælde er helheden fascinerende, og man forstår – selv på årenes afstand – at Tommy Flanagan blev indstillet til den fornemme pris. Især nyder jeg trioen og Thilo i Quincy Jones’ For Lena and Lennie.

**** / Storyville Records / 70 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share