Mark Godfrey: Square Peg

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE I 2019 udråbte Torontos Kunstfond ham til årets nye jazznavn. Og nu foreligger så hans første hele album i eget navn – et album med original, moderne jazz, der absolut er lytteværdigt. Canadiske Mark Godfrey er en eminent kontrabassist, der i de sidste år har pendlet i van mellem Toronto og New York (begge steder har han optrådt som sideman), og på de ture har han ”tænkt” på / ”udtænkt” ny musik, som med Square Peg er blevet tilgængelig for os andre. Musikken er distinkt, dragende, dristig. På mange måder formfuldendt. Og i hvert fald fascinerende. Blandt andet takket være konstellationen, der udover kapelmesteren selv består af altsaxofonisten Allison Au, tenorsaxofonisten Matt Woroshyl, pianisten Chris Pruden og trommeslageren Nick Fraser. De fem musikere formår nemlig i fællesskab at give Godfreys kompositioner liv, intensitet og kant. Med lidt god vilje kan man i musikken høre sig selv i van på vej fra den ene storby til den anden, lukket inde i en kabine, men med udsyn til en pulserende trafik og et varieret, men frodigt forbipasserende landskab.

**** / Eget selskab / 59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share