Pat Metheny: From This Place

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Selv om jeg fornemmer, at den amerikanske jazzguitarist og –komponist, Pat Metheny, har toppet karrieremæssigt, må jeg sige, at jeg stadig bliver imponeret over hans evne til at hvirvle nyt op til overfladen. Der er efterhånden blevet langt imellem nye udgivelser fra mesterens side, men nu er her atter et album, From This Place. Og dét bekræfter, at det i tilfældet Metheny giver mening at betjene sig af begreber som ”kreativ” og ”innovativ”. From This Place er vitterligt resultatet af et kreativt og innovativt arbejde, samtidig med at det umiskendeligt bærer Methenys kendte fingeraftryk. Når jeg hører åbningsnummeret, America Undefined, er jeg f.eks. klart i Methenys hjemland. Baggård, faktisk. Tæt på kernen i hans musikalske virke. Nummeret er mere end 13 minutter langt, matcher ikke radiostationernes foretrukne varighed, hvad musikstykker angår, men fremstår da også snarere som et dybt, næsten symfonisk værk – med guitaren, klaveret, bassen, trommerne og strygerne som de bærende elementer. Metheny har været ambitiøs. Og dét, kombineret med hans musikalitet og originalitet, gør, at From This Place også fremstår som afgørende nyt, kunstnerisk.

***** / Nonesuch Records / 77 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share