Wako: Wako

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det norske jazzorkester, Wako, har turneret flittigt i de senere år. Og orkesterets fire musikere – Kjetil André Mulelid, Bárdur Reinert Poulsen, Martin Myhre Olsen og Simon Olderskog Albertsen – har netop i kraft af de mange koncerter fået en indbyrdes fortrolighed og forståelse, som uvilkårligt forplanter sig til deres ekspressive musik – især når der improviseres. Og den nerve og kant, der kendetegner deres musik på scenen, har de altså formået at genskabe i studiet under indspilningen af dette – orkesterets fjerde album. Musikken er pågående, absolut levende, nok rundet af en nordisk tone, men også insisterende, krævende og kompleks. Den balancerer mellem det komponerede og improviserede, mellem det melodisk stringente og det avantgardistisk uforudsigelige, mellem det enkle og det mangefarvede. Waco fremstår i den forstand som en dynamisk og innovativ enhed, der modigt tager livtag med konventioner og opsøger det ukonventionelle. Og dét uanset om man lytter til de nedbarberede skæringer eller til de, hvorpå der også optræder strygere.

**** / Øra Fonogram / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share