Andreas Schaerer: The Waves Are Rising, Dear!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE The Waves Are Rising, Dear! er et usædvanligt / ukonventionelt jazzalbum – skabt af den særegne, schweiziske komponist og vokalist / vokalkunstner, Andreas Schaerer, og hans lige så særegne sextet, Hildegard Lernt Fliegen. Man kan diskutere, om det er vokaljazz, Schaerer og hans fem sidemen (heraf tre blæsere) bringer til torvs, eller om det er en form for syngespil / teatermusik / musical. Under alle omstændigheder fremstår de uortodokse sange og musikken – albummet som helhed – som et gennemtænkt værk, potentielt som et lydspor til en sammenhængende (cirkus)forestilling. Udtrykket er på én gang seriøst og uhøjtideligt legende; som båret af et narrativ; rummende en fortælling – der både er ildevarslende, mystisk og let. På et enkelt nummer medvirker Vincent Peirani på harmonika og Jessana Némitz på vokal, men det er og bliver Schaerers berettende vokal og de tre blæsere, der står tilbage som det særligt kendetegnende ved det konceptuelle værk, der er som kunst for kunstnere.

**** / ACT Music / 42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share