Kadri Voorand: In Duo with Mihkel Mälgand

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den estiske komponist, pianist og vokalist, Kadri Voorand, er en kunstner med en overraskende pondus og power. Da jeg indledningsvist ser hendes uskyldsrene, unge ansigt på det nye albums cover, hendes tilsyneladende ubekymrede væsen og i hvert fald polerede ydre, tænker jeg, at dette sikkert er endnu en metervare. Men når jeg hører hende, hører hendes vokale pondus, hendes helt ufattelige power og hendes kunstneriske dybde og elasticitet – bliver jeg næsegrus forundret og fornøjet. Kadri Voorand er et meget fascinerende bekendtskab. Et kunstnerisk kraftværk med en særegen kapacitet. Hun har selv skrevet ti af de tolv numre, der genremæssigt kan betegnes som grænsende op til folk, vokaljazz og indie-pop. I en af disse sange sender hun en hilsen til John Lennon og Yoko Ono. I en af de to lånte sange, sender hun en hilsen til Michael Jackson. I den forstand skjuler hun ikke, at hun står på skuldrene af andre kunstnere. Men samtidig fremstår hun klart som en ener. En autentisk kunstner med teknikken i allerbedste orden og med trangen til at bryde konventioner og viljen til at udfordre fordomme!

**** / ACT Music / 44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share