Frankly Female: Cinematic Songs For The People

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Frankly Female aka Pernille Gunvad tager med sit nye album, Cinematic Songs For The People, lidt af et kvantespring. For ikke bare er hendes nye lyriske sange mere gennemførte, små fortællinger om liv og død, længsler og behov (end hendes hidtidige). Den smukke og storladne musikledsagelse, arrangementerne, det elektroniske element, selve lyden er også helt uvant international (og udansk).

Det hele fremstår cinematisk. Og genremæssigt som en form for folk-inspireret pop, en form for Nordic Noir indiepop eller gotisk neofolk. Under alle omstændigheder: som noget nyt fra Pernille Gunvads side. Og det skyldes især to mænd, en LA-baseret dansker og en svensker. Musikken er blevet arrangeret, produceret og mixet af Zan Van Gaulle i Los Angeles og co-produceret af bl.a. Erik Holmberg i Stockholm.

En ting er, at Pernille Gudmund, i årevis har lidt af sceneskræk og forsøgt at kæmpe sig tilbage, op på scenen. Noget andet er, at hun med sit nye, storladne udtryk – sine nye, lyrisk, cinematiske sange – og sit nye look så at sige gestalter en anden persona: en nok mystisk, men også stærk karakter med dybde og tyngde (hvilket fotoet på albummets omslag anskueliggør).

Jeg fornemmer under aflytningen, at jeg sammen med sangerinden befinder mig i et ur-landskab med farlige faldgruber. Men jeg drages samtidig ud i dette ur-landskab og ind i sangerindens magnetiske dybde, uudgrundelige indre og mørke blik.

Pernille Gunvad siger selv, at hun følte, at arbejdet med det nye album var som ”at få lov til at starte forfra”. At Zan Van Gaulle førte hende ud af komfort zone. Og at resultatet heraf – efter protester – blev en forløsning.

Og dét tror jeg på. For jeg hører det ene fascinerende track efter det andet. Numre som ”Precious Heart”, ”Stay by Your Side”, ”Wanted” – og flere andre – som har det tilfælles, at de er fængende og netop storladne.

Albummet som helhed er gennemført og troværdigt, vel produceret, vellykket.

Får Pernille Gundvad som Frankly Female sin sceneskræk under kontrol venter der potentielt hendes publikum en stor live-oplevelse.

**** / Gateway Music / 42 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share