Tineke Postma: Freya

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Hun har blandt mange andre spillet med Herbie Hancock og Wayne Shorter – den hollandske jazzsaxofonist, Tineke Postma. Men hun har også udgivet flere album i eget navn – Freya er således hendes syvende i eget navn. Et come-back-album efter flere år i familiens tjeneste. Og Freya er vitterligt forfriskende. Der er en ny energi over musikken, der spilles af et nyt band og udgives på et nyt label, britiske Edition Records. Med sig på albummet har den mere modne Postma blandt andre den legendariske trompetist, Ralph Alessi, foruden bassisten, Matt Brewer, trommeslageren, Dan Weiss, og pianisten, Kris Davis. Og musikken, der er original og i fuldt omfang skrevet af Postma, fremstår både modig og risikovillig. I den forstand er Postmas moderne jazzmusik præget af åbenhed og improvisation – trods et stringent, kompositionelt udgangspunkt. Ifølge selskabet markerer udgivelsen endda en ny start, der lover meget andet og mere i årene, der kommer. Og dét er spændende, for man får på fornemmelsen, at Postma især efter sit virke med Shorter, har fået en lettere adgang til det at ”komponere” i momentet.

**** / Edition Records / 50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share