Frank Lozano & Getiane MG: Convergence

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Convergence er det håndgribelige resultat af mødet mellem to af Canadas store jazzmusikere – den etablerede saxofonist, Frank Lozano, og den helt unge pianist, Getiane MG. Sammen har de improviseret sig frem til det smukt nedtonede album, der nok vidner om, at de to har haft nogle aftaler fra start, men også har formået at skabe noget smukt og vedkommende på et ellers spinkelt fælles grundlag. De to synes at dele opfattelse af, hvad ucensureret kreativitet kan og skal. De synes at dele et ønske om autenticitet. I hvert fald har deres fælles impro-album fået karakter af noget både solidt funderet og noget åbent eksperimenterende. De lytter helt åbenlyst til hinanden, giver masser af plads til hinanden, men skaber også begge en fremdrift, der – uden at forcere – giver indtryk af, at de begge vil og tør. Derfor fremstår musikken også både dragende smuk og forfriskende livagtig. Den midaldrende mand og den unge kvinde har i Radio Canadas studie skabt noget absolut lytteværdigt og nok komplekst, men også tilgængeligt.

**** / Multiple Chords Music / 34 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share