Peripheral Vision: Irrational Revelation and Mutual Humiliation

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den canadiske jazzkvartet, Peripheral Vision, er en virkelig spændende konstellation – med guitaristen Don Scott og bassisten Michael Herring i spidsen. Sammen med saxofonisten Trevor Hogg og trommeslageren Nick Fraser lancerer de to således en meget innovativ form for sammensmeltning af den moderne, smooth jazz og den mere rå og beskidte garagejazz. Deres musik skubber til genregrænserne, rummer utallige elementer af avantgarde og freejazz, men er samtidig stringent og kontrolleret (havde jeg nær sagt). Og det, tror jeg, hænger sammen med to ting: 1) musikerne spiller med et både teknisk og kunstnerisk overskud og 2) deres afsæt i egne kompositioner og arrangementer. Derfor er det også en opdagelsesrejse, man kommer ud på, når man sætter dobbelt-albummet med den forunderlige titel, Irrational Revelation and Mutual Humiliation, på. Intet virker irrationelt eller ydmygende. Men meget virker gensidigt og som en åbenbaring. Og dette sidste handler også om de fires dynamiske sammenspil. Skæringer som Hanging In, Hanging On, Hanging Out og Neo-Expressionism for Pacifists er gode eksempler herpå.

**** / Step3 / 88 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share