Matty Stecks & Musical Tramps: Long Time Ago Rumble

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzsaxofonist, Matthew Steckler, er en vidtfavnende herre med mange jern i ilden. Et af disse ”jern” er bandet, Matty Stecks & Musical Tramps (et band med base i Canada), som med dobbeltalbummet, Long Time Ago Rumble, pladedebuterer. Bandets musik er eklektisk, dynamisk; vildt voksende, vidt favnende; farverig, spacy; og alt andet end konventionel. Tvært imod. Den er original, i enhver forstand. Fri. Frejdig. Og resultatet af en større researchbaseret udforskning af jazz-, pop, film- og elektroakustisk musiks kendetegn og karakter. Der er numre, der har karakter af blues. Og numre, der har karakter af avantgardistisk kammermusik. Blandt andet. Til sidstnævnte kategori hører numrene, Modern Preternatural Rumble, og suiten, LTAR I-IX, som umiddelbart er debutens vanskeligst tilgængelige numre, men også de mest fascinerende med deres miks af freejazz, lydklip og vokal/kor. Decideret smuk er dog også nummeret, Feel My Way Forward, der i øvrigt præsenterer Megan Demarest på vokal. At Matthew Steckler både har modtaget roser, priser og hædersbevisninger for sit foreløbige virke, forstår man, når man lytter til Long Time Ago Rumble.

**** / Ropeadope Records / 104 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share