David Bixler Bixtet: Blended Lineage

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske saxofonist, David Bixler, har med Blended Lineage lavet et decideret værk! En form for suite skrevet og arrangeret for ni nøje udvalgte musikere: sig selv, Mike Rodriguez, Jon Cowerd, Luke Sellick, Fabio Rojas, Judith Ingolfsson, Heater Martin Bixler, Josh Kail og Rubin Kodheli. Med andre ord: musikere, der for størstedelens vedkommende benytter sig af blæseinstrumenter eller strenge. Blended Lineage består af fire (sammenhængende) satser, der alle fremstår som stringent gennemarbejdede. Afsættet i kompositionen var begrebet: stamme. Med andre ord: stammetilhørsforhold. Selv vurderede Bixler, at han tilhørte fire stammer: han var menneske, fra Wisconsin, musiker og et kreativt væsen. Hver af de fire satser reflekterer det ene, andet, tredje eller fjerde tilhørsforhold til en stamme. Og smukt forløses alle fire bidrag. Musikken er farverig, spændstig, til tider brusende, konsekvent livsbekræftende. Og selv om Bixler helt åbenlyst selv står i spidsen med sin trompet, er sammenspillet og den fælles forløsning af kompositionerne den altafgørende kvalitet ved den originale musik.

**** / Red Piano Records / 34 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share