Jean-Louis Matinier & Kevin Seddiki: Rivages

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er ikke tit, vi i Danmark bliver eksponeret over for fransk jazzmusik. Men med tyske ECM’s udgivelse med de tro franskmænd, Jean-Louis Matinier (akkordeon) & Kevin Seddiki (guitar), er chancen der. Ganske vist spiller de to ikke jazz i traditionel forstand – snarere spiller de vemodige viser af egen avl iblandet en versionering af et klassisk værk (af Gabriel Fauré) og en traditionel engelsk evergreen (Greensleeves) – men de spiller med en næsten telepatisk kontakt og en tilsyneladende ubegrænset virtuositet. Melodierne fremføres – af de to – med vemod og helt usædvanlig skønhed. Og skønhed følger vitterligt skønhed. Så når jeg det ene øjeblik er ved at falde i svime over én åbenbaring, venter der endnu én og endnu én. Tydeligt er det, at Matinier har tyngde og rutine – jeg genkender ham da også fra eminente ECM-samarbejder med bl.a. Anouar Brahem, Louis Sclavis og François Couturier – men samarbejdet med den noget yngre Seddiki (der hermed debuterer på ECM) er alligevel bemærkelsesværdigt. Dette er helt sikkert et album, jeg vil nyde i mange, mange år fremover.

***** / ECM Records / 40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share